24 Ocak 2012 Salı

AMERİKA SEYAHATİ

  Evet Amerika  2012 deki tatil planı içindesin öncelikle vize almalıydık turist vizesi için(göçmen olmayan vize) gerekli evrakları 1 hafta gibi kısa bir sürede hazırladıktan sonra 17/01/2012 de vize başvurusu için Ankaradaydık muhteşem geçen 2 gün için dostlarımız İpek ve Berkana tekrar teşekür etmek isteriz.
  Öncelikli hazırladığımız vize evraklarından bahsetmek istiyorum:
  • 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş 5*5 arka  fonu beyaz yüzde gülümseme olmayan bir vesikalık(eğer Antalya da yaşıyorsanız Selakler Çarşısındaki Dilek Colour ) bu konuda oldulça başarılı
  • internetten doldurmuş kesinlikle doğru bilgilerin yer aldığı ve imzalanmış DS160 formu bu form ocak ayı sonu itibari ile türkçeye de tercüme edilmiş olucak bilgilerinize
  • En az 6 ay geçerli pasaport
  • Kendi el yazınız ile yazılmış seyahat dilekçesi
  • İşletmeniz tarafından verilmiş izin belgeniz
  • İşyeri imza sirkuleri ,faaliyet belgesi, şirketin sicil gazetesi ,vergi levhası bunları çalıştığınız firmanın muhasebe departmanında temin edebilirsiniz
  • Son 3 aylık maaş bordurosu ve işe giriş bildirgesi bu evraklar içinde personel müdürlüğünüzle irtibata geçebilirsiniz
  • Hesap cüzdanınız ve kredi kartlarınızın fotokopileri 
  • Otel ve uçak rezervasyonu çıktıları
tüm bu evrakları hazıladıktan sonra

    Vize Bilgi Servisini 0212-340-4444 numaralı telefondan arayarak 20 Amerikan Doları veya karşılığı Türk parasını kredi kartınızla ödeyerek randevu alabilirsiniz.
Aynı hanede yaşayan en fazla 5 kişiye kadar aynı randevu numarasını kullanabilirsiniz.

    Göçmen olmayan vize alabilmek için vize ücretini herhangi bir Türk Ekonomi Bankası'na (TEB) şubesine yatırabilirsiniz. Banka, bu ödemeniz karşılığında size bir dekont verecektir. Bu dekontu başvuru evraklarınıza eklemeniz gerekmektedir. 


Kaynak
AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ANKARA
Atatürk Bulvarı 110
Kavaklıdere, 06100 Ankara - Türkiye
Telefon: (90-312) 455-5555
Faks: (90-312) 467-0019
e-posta: webmasterankara@state.gov


Göçmen Olmayan Vize Başvuruları (B1/B2, C/D, F1/F2, M1/M2, I, J1/J2)  

Turizm ve iş amaçlı ziyaretçiler, transit yolcular, mürettebat, öğrenciler, basın mensupları, değişim programı kapsamındaki ziyaretciler
140$

1 yorum:

  1. yeşil pasaportlu olunca vize işine hiç bulaşmadığımız için gözümde büyüyor,
    şimdiye kadar savsakladım durdum ama,
    benim de Amerika vizesi almam gerekiyor...
    heveslendim bu yazıyı okuyunca:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil